BLOG 

26.08.2022

WONING VERKOOPKLAAR LATEN MAKEN: 7 TIPS

Woning verkoop klaar laten maken.jpeg

Ik kan wel 999 Tips geven in mijn blog om je woning fantastisch in de verkoop te zetten maar we beginnen met 7 tips zo houden we het leuk en overzichtelijk: Nieuwsgierig waarom het zo belangrijk is dat je aandacht besteed aan de verkoop van je woning? Lees dan vooral de onderstaande tips goed door en het begin is gemaakt.

WAAROM MOET IK MIJN WONING VERKOOPKLAAR LATEN MAKEN?

Met een verkoopklaar gemaakte woning trek je meer aandacht op Funda, Jaap en makelaars sites, daardoor trek je meer kijkers en doordat je meer kijkers trekt krijg je meer bezichtigingen en doordat hoeveelheid bezichtigingen heel hoog kunnen zijn “want iedereen wil jouw woning kopen” creëer je zo zelf een hogere opbrengst van je woning.

• Meer aandacht
• Meer kijkers
• Meer bezichtigingen
• Hogere opbrengst van je woning

7 TIPS OM JOUW HUIS KLAAR TE STOMEN VOOR DE VERKOOP

1. Ruim de woning op
2. Maak de woning schoon
3. Pak achterstallig onderhoud op
4. Maak de ruimtes overzichtelijk
5. Haal te veel aan spullen weg
6. Pak de verfkwast
7. Maak het knus en gezellig

Wil je voorbeelden zien hoe een woning er verkoopklaar uitziet? Bekijk onze projecten in onderstaande link:
Woning verkoop klaar laten maken

WAAR MOET IK OP LETTEN ALS IK MIJN WONING VERKOOPKLAAR LAAT MAKEN?

Allemaal wel leuk die tips maar wat bedoel je precies en hoe ga ik dit allemaal zelf oppakken? Ik ga per ruimte omschrijven wat er nodig is om het uit te voeren. Zo kan je lekker snel zelf aan de slag.

Woning verkoop laten maken .jpeg
VERKOOPKLAAR LATEN MAKEN KEUKEN

• Ruim je keuken op, prop het niet in je keukenkastjes (ja, dat doen we allemaal) want de kijkers kunnen ook je keukenkastjes open maken en denken, omdat het zo vol gepropt staat, dat er niet veel ruimte is in deze keuken. Een schone keuken verkoopt beter, gewoon schrobben en laten blinken die keuken. Lekkende kraan, kapotte lamp? Vervangen is mijn advies. Haal te veel van rommeltjes weg op je aanrecht, zorg voor een glad geheel. Zet een plantje in de keuken en leuk het op, maar niet te vol want dat maakt het weer rommelig. Heeft je keukenmuur een dubieuze kleur van al het koken, pak de verfkwast, geloof me schoon verkoopt. 

VERKOOPKLAAR LATEN MAKEN WOONKAMER

• Ruim je woonkamer op, geen losse tijdschriften, papieren, speelgoed, leg het netjes in een lade en berg speelgoed op in een opbergbak, je wilt echt niet dat mensen zich storen aan randzaken die niet belangrijk zijn zoals rondslingerende rommeltjes, maar dat ze verliefd naar je woning gaan kijken zonder enige afleiding. Schoonmaken van je woonkamer is belangrijk vergeet dan vooral niet je ramen te zemen want er is niets vervelender dan naar buiten kijken en door vieze ramen te moeten kijken. Zit er een plint los of een deurklink repareer het! We willen geen afleidingen. Kijk met een neutrale blik naar je woning hoe komen de kijkers binnen en zorg dat de ruimte overzichtelijk en tot zijn recht overkomt, dat betekent dat je ook wel eens spullen weg moet halen of verplaatsen om tot een overzichtelijk plaatje te komen. Maar je gaat toch verhuizen dus begin vast met opruimen en weggooien/ kringloop brengen, want het moet toch en je zal zien dat als je eenmaal begint je niet meer kan stoppen. Ook hier maak je woonkamer neutraal maar wel knus en gezellig. Bekijk hier voorbeelden van een verkoop klaar gemaakt huis

VERKOOPKLAAR LATEN MAKEN BADKAMER

• Alle overtollige ‘eigen’ spullen verwijderen (tandenborstel shampoo, deo etc opruimen en ook hier niet gaan proppen. Schrobben van je badkamer is belangrijk, maak hem helemaal schoon. Lekkende kraan gewoon vervangen, Vieze kit rand, probeer het schoon te maken, lukt dat niet de kit rand verwijderen opnieuw kitten is het advies. Ook in badkamer mag je best wat sfeer brengen, als je wat accessoires toevoegt geeft dat de badkamer net even dat extra fijne sfeertje.

Woning verkoopklaar laten maken 1 .jpeg
VERKOOPKLAAR LATEN MAKEN HAL

• De 1ste indruk krijg je echt in de hal, opruimen, schoonmaken en weghalen is echt van groot belang, zorg dat je de hal lekker neutraal maakt, ook hier mag best een sfeermaker neer worden gezet.

VERKOOPKLAAR LATEN MAKEN BOVEN VERDIEPING

• Zorg dat iedere ruimte op de bovenverdieping een functie heeft, leeg is geen optie, een rommel is ook geen optie. Opruimen en schoonmaken is ook hier een vereiste, pak achterstallig onderhoud op, vervang die kapotte lamp en ook doen blinkende ramen het hier erg goed. Haal het teveel aan spullen eruit, kijk of je het nog gaat gebruiken in je volgende woning breng het weg of sla het tijdelijk op bij vrienden of familie. Maak de kinderkamer neutraal, je wil niet dat de kijkers afgeleid worden door de ‘kinder’ kamer, maar laat de kijkers de kamer zien die zij misschien wel als kantoor willen gaan gebruiken. Ook hier kan je de verfkwast gebruiken als het lastig is met een heftig behang of kleur wat niet neutraal te krijgen is. Wist je dat een kamer leeg veel kleiner toont dan deze in werkelijkheid is? Zorg dus dat iedere slaapkamer een functie heeft. Voeg wat accessoires toe om het een geheel te maken.

VERKOOPKLAAR LATEN MAKEN TUIN/GARAGE/SCHUUR

• De allereerste indruk begint als de kijkers aankomen rijden of lopen en een eerste blik werpen op de voorkant van de woning, die is bepalend hoe ze naar de rest van de woning gaan kijken. Zorg dat je voordeur schoon is, haal die spinnen raggen even weg en ook hier doet een blinkend voorraam en kozijn!! het fantastisch. Ruim je tuin op en veeg je tuin aan, haal het onkruid uit de tuin en voeg eventueel een leuk tuinsetje toe als daar de ruimte voor is. De garage en schuur niet vol proppen maar opruimen en aanvegen. Veel mensen verplaatsen de spullen naar de schuur of garage, mijn tip doe dat niet !! Met een overvolle garage geef je aan weinig ruimte te hebben..

Benieuwd hoe wij jou kunnen ontzorgen bekijk het in onze diensten: alle mogelijkheden op een rijtje 

Woning verkoop klaar laten maken 3 .jpeg


LAATSTE CHECK

Omdat het lastig is om neutraal naar je eigen woning te kijken zou ik zeker even vragen aan een “eerlijke” vriend, buurvrouw of familielid of het gelukt is wat jij voor ogen had en je woning echt klaar is voor de verkoop.
Ik wil benadrukken dat de sfeermakers in huis ook echt een functie hebben en deze niet allemaal verwijderd hoeven worden, steriel is absoluut niet nodig.

WONING VERKOOPKLAAR LATEN MAKEN DOOR ONS?

Wij zijn gespecialiseerd in woningen klaar maken voor de verkoop wij hebben al jaren ervaring in het verkoopstylen van woningen en het inrichten van leegstaande woningen, wij kunnen je ontzorgen en creatief met je meedenken en zorgen voor oplossingen. Lees: Zakken in de prijs kan je voorkomen door je woning verkoopklaar te maken

WIJ GAAN ALTIJD VOOR DE ONUITWISBARE 1STE INDRUK EN DIE IS HET ALLERBELANGRIJKSTE ALS JE JE WONING GAAT VERKOPEN.

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de tips en tricks? Volg ons op Instagram

Meer tips volgen later over je woning verkoopklaar laten maken, want we zijn nog lang niet bij die 999 tips gekomen. Heb je vragen stel ze gerust en anders heel veel succes om je woning prachtig te presenteren voor de verkoop. Een woning verkoopklaar laten maken levert geld op!

ASD Bedrijfsnaam.png

Alies - 15:59 | Een opmerking toevoegen

 


 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn